Hoe Kaspersky Password Manager uw gegevens beschermt

Uw kluis

Een kluis is een versleuteld bestand dat al uw accounts, notities en andere gegevens bevat. Standaard bevindt uw kluis zich hier: %LocalAppData%\Kaspersky Lab\Kaspersky Password Manager

Om veiligheidsredenen blokkeert Kaspersky Password Manager automatisch de toegang tot de kluis na een opgegeven periode van inactiviteit of wanneer de schermbeveiliging wordt ingeschakeld. U moet het hoofdwachtwoord invoeren om toegang tot de kluis te krijgen. Deze methode voor gegevensopslag houdt uw waardevolle gegevens veilig, zelfs als uw apparaat met Kaspersky Password Manager wordt gestolen of verloren raakt.

De versleuteling

Kaspersky Password Manager versleutelt gegevens met een algoritme voor de symmetrische sleutel op basis van de Advanced Encryption Standard (AES). Een sleutel wordt afgeleid van uw hoofdwachtwoord met behulp van Password-Based Key Derivation Function 2 (PBKDF2).

Het AES-algoritme wordt wereldwijd gebruikt om geheime gegevens te beveiligen. Dit algoritme vereist weinig RAM waardoor uw gegevens binnen enkele seconden worden versleuteld en ontsleuteld.

Informatie over het hoofdwachtwoord

Het hoofdwachtwoord is een enkel wachtwoord dat Kaspersky Password Manager gebruikt voor de beveiliging van al uw gegevens, inclusief andere wachtwoorden. U kunt het hoofdwachtwoord aanmaken tijdens de initiĆ«le configuratie van Kaspersky Password Manager. Telkens als u toegang tot de gegevenskluis wilt krijgen, wordt u door Kaspersky Password Manager gevraagd het hoofdwachtwoord in te voeren. Het programma gebruikt het hoofdwachtwoord om uw gegevens in de kluis te versleutelen.

U doet er goed aan een hoofdwachtwoord in te stellen dat minimaal acht tekens lang is en hoofdletters, kleine letters, cijfers en speciale tekens bevat.

Om veiligheidsredenen slaat Kaspersky Password Manager het hoofdwachtwoord niet op een van uw apparaten of in de cloudopslag op. We raden aan dat u het hoofdwachtwoord onthoudt, of noteert en op een veilige plaats bewaart, omdat het niet kan worden hersteld of achterhaald als u het vergeet.

Als u het hoofdwachtwoord vergeet, hebt u geen toegang meer tot uw gegevens. In dit geval moet u een nieuwe kluis maken en deze met een nieuw hoofdwachtwoord beveiligen. Dan kunt u nieuwe gegevens toevoegen aan de kluis.

Raadpleeg ook

De kluis ontgrendelen

Wat u moet doen als u het hoofdwachtwoord bent vergeten